SchuldSupport
 

Depressie

Depressie

Zit jij in een depressie  van ontroostbaar en geen uitzicht meer zien. De dagen zijn elke dag een kwelling het liefst blijf je elke dag in je bed. Je piekert hoe zwaar je het hebt, voelt je te belast in dit leven en zou het liefst niet meer verder  willen leven. Dan heb je last van een depressie

Er zijn verschillende depressies en verschillende gradaties hierin.

Je kunt een lichte depressie hebben dan is het wel mogelijk nog te werken maar moet je jezelf wel in acht nemen.. kost het moeite om jezelf te troosten en voel je je neerslachtig dan heb je een lichte depressie.

Zware depressies dat minstens twee jaar duren kan en in die tijd je gevoel behoorlijk op en neer laat gaan. Wanneer je neerslachtig bent van tijd tot tijd. Veel piekert en de nacht en dag ritme niet op pijl kan houden of zelfs omdraait. Je zelf niet meer in acht kan houden om je goed te verzorgen. Dan is het een zware depressie die lang aan kan houden.

Periodieke depressie  is wanneer het bijvoorbeeld elk jaar terug komt tijdens de vakantie of december feest maand of in een winter periode van donkere dagen. Hier kun je behoorlijk last van krijgen. Je wordt prikkelbaar. Door het somber gevoel kun je gaan eten en je gewicht zal  toenemen. Veel  slapen omdat je biologische klok in de war is. Dit kan ook door slaaphormonen gebeuren. Signalen wanneer je hier last van hebt.

Als je net moeder bent geworden en na de bevalling niet net als je vriendinnen op de roze wolk voelt zitten. Maar juist heel neerslachtig bent veel huilbuien krijgt en gevoel dat er geen einde aan komt . Terwijl je het toch heel anders had voor gesteld is de telleurstelling groot en voel je je zo depressief .Dit heet postnatale depressie